JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Frontier ger NXP:s nya systemkrets en röst

Brittiska Frontier hjälper NXP att portera verktyg för röststyrning till den nya systemkretsen i.MX 8M Mini. Frontier Smart SDK används idag av bland annat Google för smart ljudbehandling i Assistant och Chromecast.

Smart SDK används redan för att ge röststyrning åt drygt 20 uppkopplade produkter för bland annat ljudåtergivning, hemautomation och säkerhet. 

Frontier har sedan tidigare en egen smart ljudmodul kallad Minuet som utvecklats tillsammans med Google och Marvell. Företaget har samarbetat med och använt Marvells processorer i snart ett decennium, i bland annat teknik för trådlöst flerrumsljud.

Nu blir alltså snart även NXP i.MX 8M Mini en röststyrningsplattform med Frontiers mjukvara.

Detta är en ny affärsmodell för Frontier, med NXP som första kund: att licensiera Smart SDK och sälja konsulttimmar för utvecklingen.

8M Mini är en kretsfamilj i 14LPC FinFET  som hittills endast finns i förproduktion. Den har upp till fyra Cortex A53-kärnor på upp till 2 GHz plus en liten Cortex M3-hjälpare på 400 MHz och acceleratorkärnor för grafik, video, audio, skärm och kamera.

8M Mini annonserades i februari, och ska finnas i volym första kvartalet nästa år.

Bland Frontiers kunder hittar du flera stora audiomärken, som Bose, Denon, Harman Kardon, JBL, Onkyo, Panasonic, Sony, Yamaha, Altec, Blaupunkt, Grundig, Hama, Klipsch, Marshall och Pioneer.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)