JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I dagarna har det ryktat om att de lokaler i Gnesta som kraftspecialisten Powerbox nyttjade innan branden i september nu ska upplåtas till bostäder. Ryktet är sant. Samtidigt är Powerbox intention fortfarande att bygga upp sin verksamhet i Sverige någonstans söder om Stockholm.

I slutet av september brann den lokal i Gnesta som kraftspecialisten Powerbox nyttjade för utveckling, tillverkning och lagerhållning (länk). I princip allt jämnades med marken.

Nu planerar fastighetsägaren Siggepark för att bygga nytt på tomten. Siggepark köpte fastigheten av Powerbox för drygt ett år sedan och efter branden har företaget fört diskussioner med kommunen om tomten. Ett alternativ som framkommit är att bygga bostäder där.

Vad som händer på tomten är alltså inte upp till Powerbox att besluta. För tillfället hyr företaget istället en lokal i ett äldre fabriksområde i Gnesta. Dessutom har företaget ett kontor på Liljeholmen i södra Stockholm.

– I Gnesta arbetar vi med R&D och vi håller på att köpa tillbaka utrustning för att få igång prototyptillverkning, förklarar Patrick Le Fevre för Elektroniktidningen.

Samtidigt påpekar han att japanska Cosel, som köpte Powerbox i somras, inte vill stressa den svenska verksamheten.

– Cosel vill att vi tar tid på oss, för att göra rätt, säger Patrick Le Fevre och fortsätter:

– Vi söker en långsiktig lösning söder om Stockholm. Det kan vara Gnesta, men också runt Södertälje. Det är viktigt för det är där de flesta av de anställda bor.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus