JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Industrikoncernen Hexagon köper J5 International, som utvecklar mjukvara för att säkerställa säkra, effektiva och kompatibla industriella anläggningar. Företagets mjukvara för verksamhetsstyrning bäddar för smidigare hantering av så kallade digitala tvillingar.

– Genom att addera J5 Internationals applikationer för verksamhetsstyrning stärker vi signifikant värdet av vår HxGN SDx-portfölj som används för att skapa och hantera en digital tvilling av anläggningen där både teknisk data och dokumentation skapas, underhålls och granskas under anläggningens hela livscykel, säger Ola Rollén vd på Hexagon i ett pressmeddelande.

Det nyköpta företaget har huvudkontor på Isle of Man, men rötter som sträcker sig ända till Australien. Dess lösningar används för att förbättra kommunikationen och datainsamlingen inom olja, gas, energi och andra industriella marknader där det utan effektiv samordning av verksamheten finns stor risk för olyckor, skador och minskad produktivitet.

Med sina webbaserade applikationer ersätter det papper, kalkylblad, databaser och andra manuella datainsamlingsmetoder med ett företagsövergripande operativsystem som bland annat hanterar loggbok, arbetsinstruktioner, inspektioner, överlämningar, incidenthantering och säkerhetsprocedurer.

– Genom att kombinera våra mjukvaruportföljer har kunderna nu möjlighet att i realtid inkludera sannolikhetsbedömningar av den operationella verksamheten i sin digitala tvilling vilket är en nödvändighet för att kontinuerligt förbättra drift och underhåll av komplexa anläggningar, säger Ola Rollén.

Så sent som i förra veckan avslöjade Hexagon dessutom köpet av tyska Etalon, som stärker den svenska koncernen inom kalibreringslösningar för maskiner inom tillverkningsindustrin. Köpet ligger – enligt Hexagon – väl i linje med företagets strategi inom datastyrda smarta fabriker.

Etalon, grundar 2004, har huvudkontor i tyska Braunschweig och cirka 25 anställda. Företagets lösningar övervakar och kompenserar kontinuerligt för avvikelser i maskinverktyg, mätmaskiner, robotar och konstruktioner för att säkerställa den exakta dimensionen av tillverkade delar.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)