JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk batterisensor gasar

Göteborgsföretaget Insplorion – som utvecklar batterisensorer – ingår i ett projekt som Eurostars nu beslutat att finansiera med runt 8,6 miljoner kronor. Inom projektet ska en batterisensor implementeras i fullt fungerande batteripaket, där även styrning av ett batteristyrsystem ingår.

Projektet – döpt till InBAT Sensing – ska dra igång i vår och pågå under två år. Målet är att skapa en bättre standard för mätning av laddningsstatus och hälsa för litiumjonceller och batterier.

Insplorions främsta samarbetspartner i projektet är brittiska AGM Batteries, som får cirka 40 procent av bidraget medan Insplorion tar resten.

– Det här gör det möjligt för oss att kraftigt öka hastigheten för utvecklingen för vårt batterisensorprojekt. Detta flyttar fram dialogen för högvolymstillverkning och licensavtal, och samtidigt tar oss till marknaden för nischapplikationer med vår partner AGM Batteries, säger Patrik Dahlqvist, vd på Insplorion i ett pressmeddelande.

Tanken är att inom projektet integrera en senor i kommersiella batterier och batterihanteringssystem samt förbereda för uppskalning. De tillämpningar som företagen i första hand riktar in sig på är batterilagring, industriella elverktyg och nischade el- och hybridbilar.

Eurostars är ett program i samarbete mellan Eureka och EU, finansierat genom Horizon 2020.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)