JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Göteborgsföretaget Insplorion – som utvecklar batterisensorer – ingår i ett projekt som Eurostars nu beslutat att finansiera med runt 8,6 miljoner kronor. Inom projektet ska en batterisensor implementeras i fullt fungerande batteripaket, där även styrning av ett batteristyrsystem ingår.

Projektet – döpt till InBAT Sensing – ska dra igång i vår och pågå under två år. Målet är att skapa en bättre standard för mätning av laddningsstatus och hälsa för litiumjonceller och batterier.

Insplorions främsta samarbetspartner i projektet är brittiska AGM Batteries, som får cirka 40 procent av bidraget medan Insplorion tar resten.

– Det här gör det möjligt för oss att kraftigt öka hastigheten för utvecklingen för vårt batterisensorprojekt. Detta flyttar fram dialogen för högvolymstillverkning och licensavtal, och samtidigt tar oss till marknaden för nischapplikationer med vår partner AGM Batteries, säger Patrik Dahlqvist, vd på Insplorion i ett pressmeddelande.

Tanken är att inom projektet integrera en senor i kommersiella batterier och batterihanteringssystem samt förbereda för uppskalning. De tillämpningar som företagen i första hand riktar in sig på är batterilagring, industriella elverktyg och nischade el- och hybridbilar.

Eurostars är ett program i samarbete mellan Eureka och EU, finansierat genom Horizon 2020.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)