JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Med fotonik på agendan

Hur kan fotoniken bidra till att lösa framtida utmaningar inom återvinning och metallprocesser? Det är den övergripande frågan när branschorganisationen Photonic Sweden bjuder in till en workshop i Skellefteå med besök på Optronic och Boliden-Rönnskärsverken, samt en titt på var Nothvolts jättefabrik ska byggas.

Under två dagar – den 3:e till 4:e april – är tanken att genom en workshop få fotonikfolk att träffa aktörer inom återvinning och hantering av metallmaterial.

– Syftet är att samla deltagare som kan bidra med erfarenhet och syn på framtida behov inom området för recycling och metallprocesser för att se vad fotoniken kan komma in och möjligt lösa framtida industriella krav och behov, förklarar Lennart Svensson, ansvarig på Photonic Sweden, för Elektroniktidningen.

Lennart Svensson pekar på ett antal ämnesområden som kommer att tas upp under de två dagarna. Här ingår exempelvis energiförsörjning, smart återvinning, produktionsövervakning, processtyrning, IoT med fotonikbaserade sensorer, optisk mätteknik och kompetensförsörjning.

Den första dagen, den 3:e april, ägnas åt studiebesök – först hos Optronics därefter hos Boliden-Rönnskärsverken. På vägen mellan de två passeras den plats där Northvolt ska bygga en av världens största och modernaste fabriker för tillverkning av litiumjonceller. Dagen avslutas med middag.

Dag två är själva workshopen på Campus Skellefteå med inbjudna talare från bland annat Boliden-Rönnskär, Rise Sics, finska VTT, Triple Steelix, Swerim och Adopticum.

Det går att vara med båda dagar eller bara en. Den första dagen kan enbart 40 personer delta av säkerhetsskäl. För dag ett tas en avgift á 500 kronor ut för att täcka en del av middagskostnaden. Dag två är gratis.

Workshopen ingår i EU-projektet NextPho21, och är öppet för alla

Här kan du registrera dig (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)