JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Thinfilm sparkar 40 procent av personalen

Norska Thinfilm som under många år utvecklat teknik och processer för tryckt elektronik, tar nu till drastiska åtgärder för att minska blodflödet. 40 procent av personalen får gå och processen med tryckt och dopat polykisel (PDPS) läggs i malpåse.

– Jag är mycket besviken över att vi måste ta dessa drastiska åtgärder, särskilt med tanke på de betydande bidragen från enskilda medarbetare och jag skulle vilja tacka dem för deras engagemang och önska dem lycka till i framtiden, säger företagets vd Kevin Barber, i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att utvecklingen av PDPS-processen, som var tänkt att köra i en rulle-till-rulleprocess, fortfarande inte är klar att användas kommersiellt och att det i dagsläget inte finns ett behov av den. Vanliga kisellösningar räcker långt för de NFC-tillämpningar som företaget numera fokuserar på.

Dessutom ska företaget enbart ta fram kompletta lösningar med både hårdvara och mjukvara. Även säljorganisationen ska ses över.

Verksamheten koncentreras till San José i Kalifornien. Vad det betyder för de kvarvarande på utvecklingskontoret i Linköping framgår inte av dagens pressmeddelande.

Sammantaget ska åtgärderna spara 20 miljoner dollar per år.

Det var hösten 2017 som företaget ändrade inriktning förra gången för att helhjärtat satsa på sin NFC-lösning. Ett led i detta var att sälja tryckpressen i Linköping. Den drivs numera som ett foundry för tryckt elektronik av Consensum Production.

Läs om Thinfilm i Elektroniktidningens arkiv (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)