JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Fingeravtryckssensorn på baksidan av din telefon kan mycket väl komma från Fingerprint Cards. Den blev till slut en succé, och har härmed skeppats i en miljard exemplar  – inte många svenska företag kan skryta med sådana volymer.

Det markerar förresten bara början på resan, meddelar företag i det pressmeddelande som noterar milstolpen. Fingerprint Cards tror på en kommande våg av betalningar med ”biometriskt verifierade identiteter”.

Merparten av Fingerprints fingeravtryckssensorer sitter i telefoner, sammanlagt 330 olika modeller har det blivit sedan den första Androidtelefonen år 2014.  

Fingaravtrycksavläsning används som alternativ till lösenord för inloggning, betalning  och annat som kräver autentisering.

Fingerprints sensorer används också produkter som smartkort och portlås. Företaget har en utvecklingssats som låter dig addera fingeravtryckssensor till vad du vill – företaget tror att IoT kommer att skapa en marknad för den.

Bland övriga sensorer från Fingerprint Cards finns iris- och ansiktsigenkännning. De är inte inkluderade i den ackumulerade miljarden.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)