JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Få vet nog att komponentdistributören Avnet också designar asicar. Hittills har de flesta kunderna funnits i Israel där verksamheten bedrivs men företaget vill nu att fler ska upptäcka möjligheterna.

Rötterna för det som idag är Avnet Asic Solutions går tillbaka till 1986 när dåvarande VLSI Technology startade ett kontor för halvledardesign i Israel. År 2001 förvärvade Avnet verksamheten. Sedan starten har företaget hunnit med att designa cirka 350 kretsar. På kundlistan finns bland annat självkörningsbolaget Mobileye.

Idag har Avnet Asic Solutions ungefär 40 asicutvecklare i Israel. Dessutom finns ett ekosystem med andra bolag som används för att kapa toppar eller för att komplettera de egna kunskaperna.

Huvuddelen av projekten är blandsignalkretsar men gruppen klarar lite av varje.

– Vi är en av få som har tillgång till Samsungs 7 nm-process, säger Yulia Milshtein.

Men företaget nyttjar de flesta foundryna inklusive TSMC, Global Foundry, Socionext, ST Microelectronics och X-FAB. Dessutom har företaget relationer med alla stora IP-leverantörer.

Motivet till att göra en egen asic behöver inte nödvändigtvis vara kopplat till utveckling av en ny produkt. En asic kan också vara ett vettigt alternativ i äldre produkter som man vill fortsätta tillverka eller behöver reservdelar till men där exempelvis processorn eller en FPGA inte längre går att köpa.

– Man kanske inte vill certifiera om produkten. Då kan vi snabbt räkna ut om det lönar sig att ta fram en asic, säger Yulia Milshtein.

Tilläggas kan att det går att ersätta även komponenter som matas med 5 V med en benkompatibel asic. Idag är det svårt att hitta ersättare till dessa.

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)