JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska linser hos Digi-Key

Digi-Key gör sig redo att börja sälja dielektriska linser – så kallade Fresnellinser – från Lundaföretaget Acconeer. Under maj ska linserna, som påstås kunna fokusera signalstyrkan med mer än fyra gånger, finnas på hyllan hos den amerikanska distributörsjätten.

Redan i februari förra året började Digi-Key att ta upp beställningar på det svenska företagets produkter, vars trumfkort är en mycket liten och energisnål radarkrets som millimeterprecist mäter avstånd upp till två meter.

Sedan lanseringen hos Digi-Key har företaget sålt över 600 utvärderingskort.

– En del av de kunder som köpt dessa har efterfrågat möjligheten att kunna använda vår sensor för längre räckvidder och vår lösning på detta är dielektriska linser, säger Lars Lindell, vd på Acconeer, i ett pressmeddelande.

Med hjälp av linserna går det att fokusera strålen till cirka 12 grader, både i horisontell och vertikal riktning. Därmed ökar signalstyrkan hos den egna sensorn med mer än fyra gånger.

Nu adderar Digi-Key de dielektriska linser till sin portfölj på global basis. Linserna ska finnas tillgängliga hos distributören under maj.

– Som vi tidigare annonserat lanserar vi nu en plattform med två olika sorters dielektriska linser som fokuserar signalen och tanken är att vi därigenom låter våra kunder utforska och utvärdera vad som är praktiskt möjligt att åstadkomma med dessa, adderar Lars Lindell.

Acconeers teknik är sprungen ur ett forskningsprojekt vid Lunds universitet som studerade III-V-material.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)