JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Det har kostat en halv miljard kronor men nu är Ericsson fabrik i kinesiska Nanjing uppkopplad och anpassad till Industri 4.0. Dessutom med AI-verktyg för att trimma driften.

En av möjligheterna med 5G som Ericsson gärna lyfter fram är att koppla upp och styra hela industrier via privata mobilnät. Vad är då bättre än att föregå med gott exempel genom att implementera Industri 4.0 i de egna fabrikerna och skyffla data via ett privat 5G-nät?

I juni var uppgraderingen av fabriken i Tallinn klar. Målsättningen är att effektivisera tillverkningen av radio- och basbandsprodukter.

Fabriken har fått uppkopplade sensornoder, AR-tillämpningar och självkörande transportvagnar. Alla tre tillämpningarna nyttjar det privata 5G-nät som Telia installerat på fabriken.

Fabriken i Kina har under 18 månader uppgraderats för 500 miljoner kronor, för att förvandlas till en av världens modernaste, enligt Ericsson.

Arbetet inkluderar bland annat en modulär tillverkningslina för 5G-produkter till den kinesiska marknaden. AI används numera för att identifiera komponenter i produktionslinan vilket ska öka effektiviteten och kvaliteten.

Testningen har effektiviserats och linan för att packa produkter har också kopplats upp.

Vidare har företaget implementerat ett system som nyttjar mobilnätet för att skicka automatiska larm från 45 arbetsstationer när det uppstår fel eller situationer som kräver snabb insats av operatörerna.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)