JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 14 juli 2020 VECKA 29

En medicinförpackning som gör det lättare för patienter att ta sin medicin på exakt rätt tid har Göteborgsbolaget Mevia utvecklat. Nu tar företaget in 4,5 miljoner, främst för att expandera försäljning och marknadsföring.

Mevia har utvecklad en lösning som går ut på att koppla upp olika typer av läkemedelsförpackningar till molnet. När en tablett tas, skickas en signal ut till företagets databas. Om signalen uteblir påminner systemet patienten, via en app, sms eller telefon, om att ta medicinen.

–  Mevias teknik kan appliceras direkt på befintliga läkemedelsförpackningar utan att påverka den ursprungliga produkten. Detta gör den relativt enkel att implementera och gör den skalbar, säger Patrik Sjöstrand på Almi Invest i ett pressmeddelande.

Plattformen har utvecklats och testats tillsammans med läkemedelsbolag och äldreboenden. 

Syftet är att stödja patienter att komma ihåg att ta sina läkemedel på det sätt som fungerar bäst för individen. I en studie minskade användarnas medicinska avvikelser från 60 till 14 procent när plattformen användes.

Företaget har redan några kunder men tar nu in pengar för att driva på försäljning och marknadsföring. Ägarna och Chalmers Ventures deltar i emissionen på totalt 4,5 miljoner kronor, där Almi Invest, Spira Invest och ett antal affärsänglar går in som nya delägare.

– Investeringen säkerställer att vi kan fortsätta växa med befintliga och nya kunder. Detta stärker oss i vårt mål att ta våra produkter ut till en större marknad, säger Jesper Hassel, företagets grundare i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)