JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Elen räcker inte till elbilar, som dessutom lätt brinner upp. Och så är deras batterier miljövidriga. Och växlingen till fossilfritt går långtifrån friktionsfritt. Den som sprider alla dessa tvivel över elektrifieringen av bilflottan är – överraskande nog – elbilsutställningen Ecar Expo, som äger rum den 29 november i Göteborg.

Här är Ecar Expos oroande pressmeddelande (länk).  Å andra sidan kommer Ecar Expos – gissningvis lätt fejkade – skepsis inte att stå oemotsagd, utan utställningen har bjudit in expertis, bransch och politiker till paneldebatter i alla dessa ämnen.

I september redovisade Ecar Expo resultatet av en enkät till 1503 bilister. Enligt enkäten hotade elbilarna att skapa elbrist i Sverige, och den presenterade dessutom batterier som en miljöfara. 46 procent av enkätdeltagarna skrev under enkätens påstående att tillgången på el var otillräcklig med dagens elproduktion. Ännu fler – 57 procent – gick med på att batteriproduktion inte är hållbar för miljön.

Dessa skeptiker har nu ett gott skäl att besöka Ecar Expo för får att sina farhågor bekräftade eller bli lugnade. Utställningen arrangeras i Svenska Mässan i Göteborg den 29/11–1/12 2019 och är enligt arrangören Nordens största mässa för laddbara bilar och laddning av elbilar. 

Besökaren utlovas en överblick av marknadens el- och laddbara bilar, elcyklar, produkter och tjänster för energi och elbilsladdning. 

Antalet elbilar i Sverige har blivit tre gånger fler i år, enligt Ecar Expo.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)