JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Maskritar- och ytmonteringsspecialisten Mycronic satsar återigen på halvledarbranschen. Den nya laserritaren SLX siktar in sig på de övre lagren i maskstacken där ledarbredderna är lite större.

Det tillverkas ungefär 600 000 fotomasker per år för halvledarindustrin varav 70 till 75 procent är enklare fotomasker ritade av laserbaserade maskritare.

Fokus för branschen har dock varit på de undre lagren som kräver extremt smala ledarbredder och hög precision. Dagens mest avancerade halvledarprocesser är på god väg mot en kanallängd på 5 nm.

Många av de installerade maskritarna för de övre lagren är mellan 15 och 25 år gamla vilket gör dem komplicerade att underhålla och dyra i drift, skriver Mycronic i ett pressmeddelande.

Här ser företaget en möjlighet att komma in när dessa ska bytas ut. Dessutom satsar Kina hårt på att bygga upp egen halvledartillverkning vilket också driver efterfrågan.

Den nya SLX-maskinen för halvledarindustrin baseras på samma teknik som företagets produkter för bildskärmar, inklusive det nya styrsystemet Evo.

Den första planerade leveransen av SLX är runt årsskiftet 2020/21.

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)