JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rotakorn öppnar i Amsterdam

Den 7:e januari nästa år öppnar svenska Rotakorn Electronics ett inköps- och säljkontor i Amsterdam. Härifrån ska företaget stötta försäljningen i Tyskland och Benelux samt också hjälpa till att stötta brokerverksamheten i hela Europa.

Rotakorn – med huvudkontor i Åtvidaberg – har höga ambitioner. Målet är att växa med cirka 20 procent om året, även om suget från marknaden mattats av på senare tid.

Under åren 2017 och 2018 var bristen på komponenter betydande, vilket är bränsle för ett företag som Rotakorn. Det lever ju på att utmana andra leverantörer i tider av komponentbrist.

För tillfället finns mycket komponenter på marknaden och då krävs andra initiativ för att växa.

Peder Olausson

– Ja, så är det. Vi tror på en viss avmattning nästa år, men vi vill motverka den genom att öka vår bandbredd, förklarar Peder Olausson, vd på Rotakorn Electronics, som svar på varför företaget öppnar i Amsterdam.

Att det blev just Amsterdam förklarar han med att företaget fått kontakt med en person som passar väl in, och som bor där. Basen i verksamheten är enligt Peder Olausson personliga kontakter, och då är det nödvändigt att känna rätt människor på rätt ställen.

Till att börja med är det en person som tar plats på Amsterdam-kontoret, som både får ansvar för inköp och sälj. På lite sikt kommer ytterligare en att anställas.

Säljverksamheten innebär att kontoret ska stötta befintliga kunder i främst Tyskland, men också i den närmaste omgivning. Likaså har kontoret i uppgift att skapa nya kontakter och hitta nya affärer i Tyskland och Benelux.

Inköpsverksamheten blir mer av en stödjande funktion inom dagens brokerverksamhet i hela Europa.

– Vi har redan ett bra kontaktnät men vi vill gärna ha en person som bygger upp det ytterligare och även stöttar våra säljare på andra av företagets kontor i Europa.

Idag finns Rotakorn med europeiska kontor i Sverige, Polen och Finland.

Även i Sverige har Rotakorn expanderat på senare tid. I somras anställde företaget en ny säljare i Åtvidaberg, så i dagsläget har företaget 12 anställda här i landet av totalt 28 stycken.

–  Men vi tittar på att anställa ytterligare i Sverige under nästa år, säger Peder Olausson.

Här kan du läsa en längre artikel om Rotakorns verksamhet (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)