JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Volvo Lastvagnar startade nyligen försäljning av elektriska lastbilar för stadstransporter. Nu skissar företaget på fortsättningen: tyngre lastbilar för anläggningstransporter och regional distribution.

– Våra konceptbilar utforskar och demonstrerar olika lösningar för framtiden samtidigt som de ger oss möjlighet att utvärdera marknadens och samhällets intresse, säger Roger Alm som är vd för Volvo Lastvagnar i ett pressmeddelande.  

Ett antal utvalda kunder i Europa ska genomföra pilottester med ett litet antal eldrivna tunga lastbilar för anläggningstransporter och regional distribution. En mer omfattande kommersialisering ligger längre fram i tiden.

– Hastigheten för att genomföra en elektrifiering beror på ett antal faktorer. För det första krävs en omfattande utbyggnad av laddinfrastrukturen, och för det andra måste de regionala kraftnäten kunna leverera tillräcklig effekt på lång sikt. Ekonomiska incitament är dessutom nödvändiga för att få fler åkare att investera i elfordon, säger Lars Mårtensson, som är Miljö- och Innovationschef på Volvo Lastvagnar i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)