JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 2 juli 2020 VECKA 27

Tids- och frekvensspecialisten Pendulum Instruments har förvärvat Chalmersavknoppningen FLC Electronics. Företaget har sedan 1993 utvecklat och sålt instrument till framförallt företag och forskare som sysslar med LCD-teknik, mikromekanik och piezoelektriska komponenter.

I januari 2017 hamnade Pendulum åter i svenska händer när entreprenören Harald Kruger köpte tillbaka verksamheten från franska Orolia. Sommaren 2019 kom den första produkten som utvecklats av det nygamla bolaget, en distributionsförstärkare för tid och frekvens.

Nu breddas portföljen ytterligare med linjära förstärkare med höga utspänningar liksom mångkanaliga pulsgeneratorer, även de med höga utspänningar. I motsats till vanliga pulsgeneratorer och förstärkare kan dessa instrument generera signaler över 100 volt eller 800 volt topp-till-topp.

Pulsgeneratorn kan ge en kontinuerlig signal eller korta segment. Det går att skapa komplexa signaler där varje puls kan ha sin egen polaritet, amplitud, bredd och position.

– Produkterna är väldigt nischade, men passar bra in i våra distributionskanaler. Och vi ser synergier med våra övriga produkter i tillverkning och logistik, säger Staffan Johansson som arbetar med global marknadsföring på Pendulum.

FLC Electronics omsätter lite drygt två miljoner kronor och de två tidigare ägarna, tillika grundarna, kommer att fortsätta att jobba för Pendulum med utveckling.

Ingen köpeskilling uppges.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)