JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Allgon – känt för industriell radiostyrning – har konstruerat ett skräddarsytt radiostyrningssystem till en ny serie packningsmaskiner från Husqvarna. Utvecklingen har pågått under en längre tid och nu får Allgons dotterbolag Åkerströms en första order, men merförsäljning förväntas.

Den första ordern är värd 1,5 miljoner kronor, men under detta år uppskattar Allgon att få leverera fler enheter till ett värde av minst sju miljoner kronor.

Åkerströms – som fokuserar på tung industri i främst Sverige – har utvecklat radiosystemet tillsammans med Construction Tools EEOD, som är en del av Husqvarna i Bulgarien.

Tanken är att systemet ska tillåta en operatör att styra packningsmaskiner från ett säkert avstånd, och samtidigt slippa vibrationer i händer och armar.

– Husqvarna aviserar att de ser ett stort intresse för deras nya maskin på marknaden, och vi är glada över att de ger oss fortsatt förtroende och erkännande som en prioriterad leverantör av kvalitetssäkrad, robust och pålitlig radiostyrning till deras maskiner, säger Anna Stiwne, vd på Åkerströms Björbo, i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus