JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 21 hoppar av Embedded World

Av omsorg om sina anställdas hälsa väljer Lundaföretaget Acconeer att inte skicka personal till mässan Embedded World i Nürnberg nästa vecka. Beslutet följde efter att flera stora utställare i förra veckan meddelade att de skulle avstå. Under måndagen har listan av avhoppare vuxit sig allt längre.

Orsaken är utbrottet av den nya varianten av coronavirus.

Svenska Acconeers personal kommer inte till Embedded World, men produkterna kommer ändå att visas upp av företagets europeiska distributör Codico. Beslutet att avstå medför ingen större kostnad för Acconeer, som inte skulle ha haft en egen monter.

Anna
Aleryd

– Codico kommer visa upp vår sensor och våra moduler, exakt hur detta kommer se ut är inte helt klart i nuläget, säger Acconeers marknadschef Anna Aleryd.

Det som Acconeer offrar är möten med potentiella och befintliga kunder och partners. Planerade möten flyttas till telefon eller video, och i en del fall till andra tillfällen.

I förra veckan meddelade Renesas, Microchip, ST Microelectronics och Winbond att de skulle avstå från mässan i år. 

Idag har Data Modul, Digi International, EM, Mitac, Xilinx, Avnet, Farnell, Abacus, EBV, Rohm och Telit meddelat att de ställer in.

Också Arm, Future, Cypress och Swissbit ska ha hoppat av mässan, enligt den tyska tidningen Elektronik Praxis.

Enligt en pålitlig källa till Elektroniktidningen ska även Amazon ha hoppat av.

Budskapet från arrangören är att mässan kommer att äga rum. Mässans informationssida nämner inget om de avhopp som skett.

Acconeer utvecklar en strömsnål 3D-sensor med millimeterprecision, komplett i en 29 mm2-radarkrets. Bland annat hjälper den den japanska sällskapsroboten Lovot att navigera.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)