JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kina ger ok till svenskt gassensorpatent

Göteborgsföretaget Insplorion – som utvecklar nanosensorer – får inom kort ett patent på gassensorer beviljat i Kina. Kvar är enbart en formell process. Företaget har sedan tidigare motsvarande patent i USA och inom EU.

Kina är Insplorion viktigaste marknader framåt. Landet har stora problem med luftkvaliteten, men också generellt god betalförmåga.

– Att vi nu stärker vårt patentskydd även på denna marknad är självklart av stor vikt bland annat för att underlätta framtida partnerskap, säger Patrik Dahlqvist, vd på Insplorion, i ett pressmeddelande.

Ansökan för det aktuella patentet "Surface plasmon resonance gas sensor, gas sensing system, and gas sensing method" lämnades ursprungligen in i december 2013.

Nu har Kinesiska patentverket, SIPO, meddelat att det är beviljat, och att det kommer att godkännas efter en registreringsprocess. Väl godkänt ger det skydd i Kina fram till 18 december 2034, förutsatt att årsavgifterna betalas och att det inte ogiltigförklaras.

För Insplorion är detta ytterligare en färsk framgångsfaktor.

Så sent som i december förra året blev det exempelvis klart att Insplorion och IVL Svenska Miljöinstitutet slutit ett samarbetsavtal för att testa ett provtagningssystem för kvävedioxid som består av Insplorions sensor och IVL:s passiva diffusionsprovtagare. Initialt erbjudas systemet till svenska kommuner att testa.

Strax före nyår blev det även officiellt att Mölndal blir första kund till Insplorions och Leading Lights smarta belysning med kvävedioxidsensor. Sedan dess har belysningssystemet installerats på Dalgångsgatan i Mölndal. Data från NO2-sensor skickas via 3G till Leading Lights IoT-plattform som gör att Mölndals Stad kan följa trenden av NO2, tillsammans med information kring energiförbrukning, statistik och driftsinformation.

Här (länk) och här (länk) kan du läsa mer om hur Insplorions teknik och ambition.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)