JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Skräddarsydd utbildning för Northvolt

En utbildning speciellt anpassad efter behoven på Northvolts batterifabrik i Skellefteå – det utvecklar EIT Inno Energy i partnerskap med T2 College i Skellefteå.

EIT Inno Energy är ett europeiskt samverkansbolag inom hållbar energi. T2 är ett specialiserat utbildningscollege, förlagt nära Northvolts gigafabrik – ”mitt i hjärtat av batterirevolutionen” – skriver EIT i ett pressmeddelande.

Europas första gigafabrik för litiumjonbattericeller till fordon och energilager byggs just nu i Skellefteå. Enligt Inno Energy kommer klustret kring Northvolt Ett, som fabriken heter, att kräva flera tusen kunniga arbetare.

– Skellefteå utformar nu en framsynt plan för att ge lokalbefolkningen och de nya invånarna som kommer möjlighet att vara en del av batterirevolutionen, skriver Inno Energy i ett pressmeddelande.

Kursmaterialet kommer att utarbetas i samarbete med Northvolt och annan industri inom elektrifiering och energilagring. I kursinnehållet finns både onlinematerial och interaktion ansikte mot ansikte. Inno Energy erbjuder sedan tidigare åtta mastersprogram inom hållbar energi. 

– Genom att använda vår kunskap från att handleda mastersstudenter och från professionella träningsprogram, liksom vårt breda nätverk av experter och utbildningsinstitutioner, kan vi hjälpa till att främja och attrahera de bästa begåvningarna just här i Skellefteå, där potentialen för energiinnovation är hög, säger Kenneth Johansson, vd för EIT Inno Energy Scandinavia

– Vi kombinerar existerande material och kunskaper från Inno Energy med vår skräddarsydda utbildningsmetod för att utveckla konkurrenskraft inom industrin, säger Maria Marklund, vd för T2 College.

Det första pilotprogrammet kommer att lanseras i vår. Ytterligare kursförbättringar planeras inför sommaren.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus