JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB ny medlem i Electricity

Dags att göra slag i saken, tänker ABB, och blir medlem i nätverket Electricity efter att sedan tidigare varit inblandad i flera av dess projekt. ABB hoppas på intensifierat samarbete och fler möjligheter att testa ny teknik i olika miljöer. 

Electricity i Göteborg startade 2013 och omfattar sexton aktörer från industri, forskning och samhälle. De utvecklar, testar och demonstrerar nya lösningar kring framtidens elektrifierade transporter.  ABB har bland annat varit involverat i elektrifieringen av flera av Göteborgs busslinjer. 

– Vi hoppas att samarbetet kommer att leda till att vi tillsammans kan påskynda framtidens hållbara samhälle och transporter, säger Mats Peterson, affärsområdeschef för ABB Electrification i Sverige.

Volvo tog initiativet till Electricity och ansvarar för utvecklingen av de elektrifierade fordon och transportlösningar som lagt grunden för samarbetet. 

Scopet har med åren vidgats och idag testas elektrifiering och dess effekter på olika demoarenor. 

ABB Electrifications engagemang kring ’Mission to zero’ för smarta städer – med målet att skapa innovationer som bidrar till en framtid med nollutsläpp – ligger enligt Electricity helt i linje med dess vision. 

– För att lyckas med storskalig elektrifiering behöver många parter samverka – fordonstillverkare, staden och tillverkare och distributörer av el, för att nämna några, säger Niklas Gustafsson, chef för Public Policy and Regulatory Affairs på Volvokoncernen och ordförande i Electricity.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)