JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qualcomm och Tobii följs åt

När Qualcomm presenterar en referenskonstruktion baserad på sin mixed reality-plattform Snapdragon XR2 har svenska Tobiis mjuk- och hårdvara för ögonföljning en given plats. Enligt Qualcomm handlar det om världens första XR-headset med stöd för 5G.

Tobiis teknik för ögonföljning är en kritisk komponent i XR-enheter. Det är också tredje gången som Qualcomm valt att optimera sin XR-referensdesign för den svenska tekniken.

– Snapdragon XR2-plattformen är framtagen för att ta användarupplevelsen i XR till nästa nivå. Där är naturliga interaktionsformer helt nödvändiga, vilket Tobiis eyetracking skapar, säger Hiren Bhinde, på Qualcomm, i ett pressmeddelande.

Det var i slutet av förra året som Qualcomm presenterade sin plattform Snapdragon XR2 5G.

I veckan har Qualcomm visat upp ett headset med vilket det ska gå att ta del av VR-, AR- och MR-upplevelser utvecklade för XR2-kombatibla prylar. Enheten har stöd för 5G, 8k-upplösning och dubbelt så mycket GPU- och CPU-kraft som det fanns i referenskonstruktionen för headset baserad på XR1-platformen.

Likaså har den stöd för sju kameror och en ir-läsare som kan följa användarens hand- och huvudrörelser.

– Vi är stolta över att fortsätta vårt nära samarbete med Qualcomm, nu när de än en gång sätter ribban för vad användare och utvecklare bör förvänta sig av ett VR-headset, säger Anand Srivatsa, på Tobii Tech i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)