JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 29 mars 2020 VECKA 13

Näringsminister Ibrahim Baylan skulle ha invigt, Ericssons forskningschef Erik Ekudden skulle ha talat liksom Ola Boström som är forskningschef på Veoneer men den snabba spridningen av Coronaviruset tvingar nu arrangörerna att senarelägga mässan.

Först ut av det stora mässorna att dra i nödbromsen var MWC i Barcelona. När Ericsson och sedan Nokia plus ett antal andra tunga utställare hoppade av ställdes mobilvärldens jättemässa in. Embedded World i Nürnberg, som arrangerades samma vecka, genomfördes dock som planerat även om ungefär 200 utställare lämnade återbud och besökarantalet mer än halverades jämfört med fjolåret.

I torsdags, den 12 mars, dagen efter det att Folkhälsomyndigheten rekommenderat regeringen att förbjuda allmänna sammankomster på mer än 500 personer meddelade Easyfairs att vårens mässor ställs in. Det inkluderar Advanced Engineering som skulle ha genomförts mellan den 25 och 26:e mars på Åbymässan i Göteborg, och som har ett stort inslag av elektronik.

I fredags flyttades den tyska kraftmässan PCIM liksom produktionsmässan SMTconnect fram till sista veckan i juli. De skulle ha arrangerats 5-7 maj i Nürnberg.

Juli blir också den nya månaden för den jättelika industrimässan i Hannover som normala år samlar uppåt 200 000 besökare.

Igår tisdag var det Bra Mässors tur att skjuta på SEE, som skulle ha arrangerats på Kistamässan mellan den 5:e och 7:e maj. Nytt datum är ännu inte spikat.

 

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

236
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)