JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Lumenradio köper Uddevallaföretaget Wireless Solution Sweden. Köpet syftar till att stärka Göteborgsföretaget inom trådlös styrning av proffsbelysning.

Både Lumenradio och Wireless Solution har erfarenhet av att utveckla tillförlitlig trådlös ljusstyrning. Lumenradio menar att de tillsammans blir bättre rustade för att möta morgondagens tekniska krav.

I och med köpet kommer Göteborgsföretaget att fördubblas sin omsättning inom segmentet proffsbelysning. Det gör i sin tur att Lumenradio får resurser att satsa ytterligare på forskning och utveckling inom trådlösa mesh:ade nätverk för IoT-tillämpningar, som är företagets kärnverksamhet.

– Vi ser att efterfrågan på tillförlitlig trådlös teknik växer snabbt och investerar därför inom forskning, innovation och produktutveckling, både för segmentet proffsbelysning men även för våra andra fokusområden som byggnadsautomation och industri, säger Alexander Hellström, vd på Lumenradio i ett pressmeddelande.

Det som bland annat intresserat Lumenradio är Wireless Solutions produkter för trådlös ljusstyrning liksom patent och kunskap kring DALI-protokollet och tillämpningar på 5 GHz. Likaså har de två företagen en icke överlappande kundbas.

Företagen kommer även fortsättningsvis att drivas separat.

Efter sammanslagningen beräknas verksamheten få en årlig omsättning på drygt 100 miljoner kronor. Antalet anställda är drygt 50.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)