JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Med Pro Glasses 3 går det att traska runt på stan och spela in data utan att omgivningen höjer på ögonbrynen. Tobiis teknik för ögonföljning har krympts så mycket att den knappt syns.

Tobiis glasögon används för att spela in data om vad en person fokuserar på och hur den upplever miljön som den befinner sig i. Dessutom spelar glasögonen in video och ljud.

Eyetracking-data kan samlas in data med två hastigheter: 50 eller 100 bilder per sekund av båda ögonen. Likt sin föregångare är Tobii Pro Glasses 3 också utrustad med teknik som kompenserar om bågarnas position på huvudet förändras. Detta gör även att insamlad data håller konsekvent kvalitet, även om glasögonen tas av och på.

För företag bidrar data till ett bättre beslutsunderlag inför marknadsinvesteringar och design samt en ökad förståelse för produktivitet och säkerhet i olika arbetsmiljöer.

Tobii Pro Glasses 3 bygger på företagets patenterade eyetracking-teknik med fyra extremt små eyetracking-kameror och 16 belysare ingjutna i glaset. Lösningen bidrar till en diskret design och att högkvalitativ eyetracking-data kan spelas in i dynamiska miljöer.

Eyetracking-glasögonen är även utrustade med en kraftigt förbättrad vidvinkelkamera som fångar en mycket större del av användarens synfält.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)