JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei större än någonsin

När siffrorna för första halvåret nu kan summeras står det klart att Huawei fortsätter att dra ifrån konkurrenterna. Orsaken är den massiva utbyggnaden av telekomnät i framförallt Kina, rapporterar analyshuset Dell’Oro.

Trots Trumpadministrationens försök att stoppa Huaweis tillgång till amerikansk teknik i kombination med påtryckningar för att förmå andra länder att inte köpa från den kinesiska telekomjätten är företaget nu dubbelt så stort som närmaste konkurrent. Huawei har 31 procent, upp från 28 procent motsvarande period i fjol. Nokia har 14 procent och Ericsson är hack i häl, även det på 14 procent. Nokia har tappat två procentenheter medan Ericsson ligger på samma nivå som i fjol. ZTE ökade från 9 procent till 11 procent.

Siffrorna kommer från Dell’Oro som summerat försäljningen under årets sex första månader för all telekomutrustning, det vill säga bredbandsaccess, optiska och mikrovågsbaserade transportnät, radio- och corenät till mobilnäten liksom switchar och routrar för carrier Ethernet.

Enligt analyshuset växte marknaden med fyra procent under första halvåret. För helåret spås en ökning på fem procent. Det är framförallt de stora inversteringarna i Kina som gynnat Huawei och ZTE.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)