JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tyskland på väg stänga ute Huawei

Kraven på de företag som får leverera utrustning till de tyska 5G-näten utformas så att Huawei i praktiken stängs ute. Det skriver tyska Handelsblatt som läst ett kommande lagförslag.

Det har tagit den tyska regeringen två år att ta fram lagförslaget som förväntas landa hos förbundsdagen i Berlin i november. Går det igenom där är chanserna små att Huawei får delta i upphandlingen av de kommande 5G-näten.

Enligt utkastet som Handelsblatt kommit över finns det två krav på leverantörerna. Dels ska produkterna testas tekniskt, och dels ska leverantören anses ”trovärdig”. Exakt vad det senare innebär är oklart men tidningen anser att osäkerheten i processen kommer att medföra att operatörerna väljer andra leverantörer som Nokia och Ericsson, som de med säkerhet vet att de snabbt kan få godkända.

Om den tyska linjen blir verklighet innebär det att Huawei stängs ute från ytterligare en stor marknad i Europa. Tidigare i höst blev det klart att både Storbritannien och Frankrike stoppar Huawei i 5G-näten.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)