JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nya ingenjörsutbildningar för elbilsutveckling


Det är Högskolan Väst i Trollhättan som tagit fram de nya utbildningarna som ska möta fordonsindustrin behov av kompetens inom elektrifiering.

– Vi har tagit fram två nya program och flera fristående kurser i nära samarbete med företag i vår region, bland andra Nevs, Volvo Cars och Scania. Det har varit en snabb process – vi har gått från idé till programstart på bara ett år, säger Per Nylén, prefekt för Institutionen för ingenjörsvetenskap på Högskolan väst, i ett pressmeddelande.

Nu i augusti startade ett treårigt program för elektroingenjörer med inriktning mot elfordon. Från hösten 2021 erbjuds även det ettåriga magisterprogrammet – designat för maskiningenjörer som vill bygga på med kompetens inom elfordonsutveckling.

Våren 2021 startar högskolan dessutom nya fristående kurser med inriktning på batterier för elfordon. Kurserna är riktade till ingenjörer som redan arbetar med utveckling eller tillverkning av fordon och som vill nischa sig inom elfordon. De korta kurserna är möjliga att studera parallellt med arbetet.

– Arbetsmarknaden är fantastisk för de här studenterna, inte bara i Sverige utan globalt. Efterfrågan på ingenjörer som kan utveckla elfordon är stor i många delar av världen. Därför kommer magisterprogrammet att hållas på engelska och även i nätbaserad form. Det gör utbildningen tillgänglig även för internationella studenter, säger Per Nylén.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)