JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

För drygt två månader sedan lanserade Sivers Semiconductors en 60 GHz-modul med elektronisk lobformning i två dimensioner. Nu har det svenska företaget skrivit ett långtidsavtal för modulen med ett litauiskt företag för trådlös bredbandsaccess. Avtalet är värt upp till 100 miljoner kronor för de första fyra åren.

Modulen täcker 57 GHz till 71 GHz, alltså hela den licensfria bandbredden på 14 GHz. Den kan styra radiovågorna horisontellt och vertikalt, vilket gjort att den benämns som en 2D-modul.

Modulen, kallad BFM06009, uppfyller standarden för IEEE 802.11-ad och är optimerad för WiGig-tillämpningar.

Nu har Sivers tecknat ett långsiktigt leveransavtal med litauiska 8devices, som säljer produkter för trådlös bredbandsaccess globalt.

Det litauiskt företag ska använda den nya rf-modulen i en produkt som ska börja produceras i volym under nästa år med bred utrullning under andra halvåret. Sivers Semiconductors har redan levererat provexemplar för de första prototyperna.

Anders Storm

– Det är spännande att se 8devices ambitioner och aggressiva planer och vi ser fram emot att arbeta nära dem för att de ska kunna säkerställa framgången hos sina kunder. Eftersom 8devices redan har en ledande kund i USA förväntar vi oss en stor volymtillväxt ganska snart, säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande.

Värdet på det färska avtalet är baserat på en från 8devices uppskattad säljvolym, och beräknas hamna på mellan 70 och 100 miljoner kronor för de kommande fyra åren varav nio miljoner under nästa år.

Sivers Semiconductors hette fram till i slutet av oktober i år Sivers IMA.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus