JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Veoneers IR-kamera i Cadillacs lyx-suv

2021 års modell av Escalade går att få med den fjärde generationens IR-kamera från bilsäkerhetsföretaget Veoneer. Cadillac blir därmed den först officiella kunden till det nya systemet som ger bättre prestanda.

Den nya IR-kameran har bredare synfält och fyra gånger så hög upplösning som föregångaren. Den kan därmed skanna av en större del av vägbanan och vägren samtidigt som föraren får en skarpare bild.

Kameran integreras i grillen och är 50 procent mindre och 50 procent lättare än föregångaren.

Bilden från kameran presenteras på den nya och böjda OLED-skärmen på hela 38 tum som integrerats i instrumentpanelen på Escalade.

IR-kameran kan vid bra väder upptäcka gångtrafikanter, andra oskyddade trafikanter och djur på upp till 200 meters avstånd. Systemet uppmärksammar även föraren på eventuella faror i totalt mörker och då sikten är dålig, såsom i dimma, rök eller när föraren bländas av mötande bil.

Veoneer har totalt elva kunder till sina IR-kameror som använder dem i mer än 35 modeller.

2021 års modell av Cadillac Escalade blir också den första som får Veoneers system för förarassistans kallat Super Cruise som tillval. Super Cruise är företagets första system med hands-free för motorvägskörning. Lösningen tar in data från fordonets sensorer inklusive kameror och GPS med en högupplöst karta. Det håller fordonet i körfältet men kan även byta körfält vid behov.

Tilläggas kan att Cadillac Escalade börjar strax under 80 000 dollar.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)