JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. JLT startar dotterbolag inom mjukvaruutveckling

Växjöföretaget JLT Mobile Computers har utvecklat tåliga datorer i över 25 år. Nu avslöjar företaget att det startar JLT Software Solutions, ett helägt dotterbolag som ska utveckla mjukvara. Andreas Nivard blir vd för det nya företaget.

– JLT:s ambition är att växa med lönsamhet snabbare än övriga marknaden. Vi följer en tillväxtstrategi där en av tre grundpelare är att skapa heltäckande lösningar med ett ökat tjänsteinnehåll, säger Per Holmberg, vd på JLT i ett pressmeddelande.

Syftet med en satsning på egen mjukvaruutveckling är att skapa skalbara tjänster som är baserade på företagets ruggade datorer.

– En nyckelkomponent i att skapa ett tjänsteerbjudande som är skalbart, är utvecklingen av flexibla mjukvarulösningar, konstaterar Per Holmberg.

Andreas Nivard blir vd för JLT Software Solutions. Han har jobbat inom mjukvaruindustrin i över 25 år och tillträder den nya tjänsten den första mars. Närmast kommer han från TietoEvry, där han varit resultatansvarig för verksamheten i Smålandsregionen under tre år.

JLT ska även anställa en mjukvaruarkitekt, som ska bygga upp verksamheten tillsammans med Andreas Nivard. Rekryteringen är på gång.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)