JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Test- och mätjätten NI har lagt om försäljningsstrategin på senare tid. De egna kontoren har bantats kraftigt till förmån för externa distributörer. I Sverige och Norden axlar nu CN Rood rollen som teknisk distributör.

Test- och mätdistributören CN Rood har historskt haft Beneluxområdet som sin hemmamarknad. År 2017 tog företaget över distributionen av Tektronix i Sverige och öppnade ett kontor här.

Under åren har fler agenturer tillkommit, en av de senaste är japanska Hioki som gör allt från oscilloskop till multimetrar.

Avtalet med NI blev klart förra veckan och omfattar Benelux liksom hela Norden inklusive Danmark, Norge, Island och Finland. Till att börja med sköter kontoret i Nederländerna försäljningen på alla marknader men planen är att inom ett år anställa tre personer i Sverige för att ta hand om NI. CN Rood har idag två anställda i Sverige som ska fortsätta att sälja övriga märken.

NI, eller National Instruments som företaget hette tills nyligen, är nog mest känt för sin grafiska programmeringsmiljö Labview men sortimentet innehåller allt från kompletta testsystem för halvledartillverkare till enkla datainsamlingskort för någon tusenlapp. Dessutom finns en hel del mjukvara. Totalt handlar det om 7782 artiklar.

Många kräver någon typ av systemintegration för att bli användbara. Här ska CN Rood samarbeta med olika konsultbolag som är duktiga på den här typen av uppgifter men som inte får sälja NI:s produkter.

Tilläggas kan att NI i mitten av januari utsåg Farnell till global distributör av företagets hela sortiment.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)