JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Den svenska mönsterkortsleverantören NCAB köper italienska PreventPCB. Köpet är ett led i NCAB:s strategi att vara aktiv i den pågående konsolideringen inom området.

PreventPCB är en av Italiens ledande mönsterkortsleverantörer, med starkt kvalitetsfokus och eget labb. Företaget ligger utanför Milano, och har 22 anställda – 12 i Italien och 10 i Kina. Kunderna finns främst i Italien, men också Schweiz.

– Vi är mycket nöjda över att ha förvärvat PreventPCB, säger Peter Kruk, vd på NCAB Group i ett pressmeddelande, och adderar:

– Den italienska mönsterkortsmarknaden är en av de största i Europa och i stark förändring. Det är en viktig komponent av NCABs strategi att delta aktivt i konsolideringen av marknaden.

NCAB betalar 185 miljoner kronor för det italienska bolaget. Därutöver kan en tilläggsköpeskilling om maximalt 25 miljoner kronor komma till om nettoförsäljningen under 2021 uppfyller vissa nivåer.

Efter köpet får NCAB 21 anställda i Italien. Enligt NCAB förväntas köpet framförallt skapa synergier på leverantörssidan, bland annat genom förbättrade betalningsvillkor och inom factory management.

NCAB har idag lokal närvaro i 17 länder i Europa, Asien och Nordamerika. Företaget har fabriker i Kina, Taiwan och Europa och omsatte 1 781 miljoner kronor år 2019.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)