JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Luleåbaserade Effnet är ett av åtta bolag som ska delta i en statlig brittisk testbädd för Open RAN. SmartRAN Open Network Interoperability Centre (Sonic) ska undersöka hur mogen tekniken är och hur lätt det är integrera produkter från olika leverantörer.

Sonic drivs gemensamt av den brittiska regleringsmyndigheten Ofcom och innovationsmyndigheten Digital Catapult

Planen är att Sonic ska starta i maj och kombinera labbtester med tester i nät för både inomhus- och utomhustillämpningar.

Tanken är att undersöka hur mogen tekniken för Open RAN är och hur lätt det är att integrera produkter från olika leverantörer. Testbädden är tänkt att ge erfarenheter till deltagarna med också till operatörer och andra som är intresserade av Open RAN.

Förutom Effnet deltar Accelleran, Phluido, Benetel, Mavenir, Foxconn, NEC och Radisys från start, men fler företag förväntas ansluta sig.

Effnet knoppades av från Luleå tekniska högskola 1997 för att kommersialisera teknik för komprimering av IP-trafik. Idag har det börsnoterade bolaget bland annat produkter för containeriserad mjukvara till radiodelen av mobilnäten (5G RAN), en protokollstack för 5G-terminaler och mjukvara för komprimering av headern.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus