JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Biden vill ge halvledarindustrin 37 miljarder dollar

Idag står USA bara för 12 procent av världens halvledarproduktion, en siffra som är alldeles för låg enligt den amerikanska administrationen. Landets president undertecknade i onsdags ett beslut som ska ändra på det och vill ha loss 37 miljarder dollar för uppgiften.

Förslaget har stöd från både republikaner och demokrater vilket bådar för att det kommer att bli verklighet. Det handlar inte bara om att stärka halvledarindustrin utan även andra områden som är kritiska för USA, exempelvis batterier till elbilar, råvaror till batterier och mediciner.

Bristen på just halvledarkomponenter har slagit hårt mot framförallt fordonsindustrin som tvingats pausa produktionen trots att efterfrågan tagit fart.

Förslaget från Jo Biden möttes med öppna armar av branschorganisationen SIA som pekar på att USA stod för 37 procent av halvledarproduktionen år 1990. Idag är det nere på 12 procent vilket SIA förklarar med att andra länder subventionerar halvledartillverkning på ett helt annat sätt än USA.

Jo Biden hoppas få loss 37 miljarder dollar av kongressen för att stärka den inhemska halvledarindustrin (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)