JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Volvo Cars ska bygga ett eget nät med snabbladdare i Italien tillsammans med sin generalagent i landet. Det blir 30 laddstationer som ska drivas med förnybart och ha laddeffekten 175 kW.

När Volvo nyligen lanserade sin elbil Volvo C40 Recharge avslöjade företagets återförsäljare i Italien – Volvos Car Italia – att ett eget nätverk av snabbladdare längs landets motorvägar och vid återförsäljarplatser ska byggas.

Budkapet är dock tydligt: det handlar inte om att konkurrera med andra laddnätverk, utan om att göra bilköpare medvetna om möjligheten att byta till elektrisk mobilitet. Så jämförelsen med Tesla kan kanske tyckas lite överdriven.

Volvos snabbladdare spridda över Italien.

Den färska satsningen går under namnet Volvo Recharge Highways. Till en början ska 32 laddstationer med två 175 kW-laddare vardera vara planerade.

Att rulla ut infrastrukturen ska gå snabbt. 25 av de planerade laddstationerna ska vara klara att öppna mot slutet av denna sommar och alla kommer att vara öppna för alla elfordon oavsett märke.

Den första laddstationen i nätverket ska byggas i Milanos nya distrikt Porta Nuova. På sikt planerar Volvo även att bygga över 50 stycken 22 kW-parkeringsladdare där.

Hur betalningen ska ske är inte sagt, men sannolikt bli det olika priser för Volvoägare och andra. Plugsurfing – som Volvo redan sedan tidigare har avtal med – står bakom nätverkets app.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus