JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I somras lanserade Digi-Key ett program med inriktning mot mönsterkort. Nu kompletteras det med erbjudande om prototyper. Dock sker leveransen utan kostnad enbart inom USA.

Det nylanserade programmet, kallat DKRed, är en del av Digi-Key PCB Builder tool, som företaget lanserade sommaren 2020. Det sistnämnda är en tjänst som syftar till att effektivisera PCB-köp genom att snabbt samla in offert från flera olika mönsterkortsföretag.

DKRed är nästa steg. Här erbjuds hobbyister, makers och studenter att beställa små mängder mönsterkort. Minsta beställningen är fyra kort.

Det handlar om FR4-kort i två lager som kan ha en storlek från 25 x 25 mm upp till 254 x 254 mm.

För närvarande är DKRed tillgängligt för alla, men korten skeppas bara utan extra kostnad inom USA. Priset är 1,50 dollar per kvadrattum och tiden från beställning till leverans är cirka 10 dagar. Inom Europa tillkommer en leveransavgift.

Syftet med PCB Builder och den nya tjänsten är att stärka initiativet Digi-Key Marketplace, som är tänkt att vara den enda nödvändiga shoppen för utvecklare av exempelvis IoT och industriautomation liksom test- och mättillämpningar.

MER LÄSNING: