JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Trots att Ericsson, Nokia, British Telecom, Cisco, Sony, Google, Intel och andra storföretag har beslutat att avstå från att fysiskt närvara på MWC i Barcelona jobbar branschorganisationen GSMA stenhårt för att genomföra mässan på plats i slutet av juni. Spanien har beslutat att töja på regler för att även icke EU-medlemmar ska kunna besöka mässan.

För tillfället är det inte tillåtet för medborgare från ett land utanför EU eller Schengen att besöka Spanien. Några undantag finns dock. Här ingår specifika grupper av människor, så kallade "högt kvalificerade arbetare" eller ”highly qualified workers”.

Nu har GSMA förmått den spanska regeringen att låta alla som registrerar sig till årets MWC att ingå i den kategorin, så att mässan kan bli ett personligt event med människor från alla världens hörn. Det gäller allt från besökare till utställare sponsorer och partners.

– Hälsa och säkerhet för alla som är involverade i MWC Barcelona, både i Spanien och därefter, fortsätter att vara vår yttersta prioritet när vi navigerar i de snabbt skiftande omständigheterna, säger Johan Hoffman, CEO på GSMA, i ett pressmeddelande.

GSMA kommer att ändra sin registreringsprocess för att anpassa sig till den nya inresepolicyn. Alla utanför EU eller Schengen som vill delta på mässan måste följa denna process.

Personer som kommer från länder som Spanien listar som högriskländer vad gäller covid-19 kommer även fortsättningsvis att nekas inträde. Den spanska regeringen uppdaterar den listan kontinuerligt vid behov.

GSMA:s plan är att slå upp dörrarna till MWC-21 den 28 juni i år. Samtidigt har GSMA indikerat att årets besökarantal kommer att begränsas till högst 50 000.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)