JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Onsdag den 21 april startar förhandlingen i Förvaltningsrätten där målet mellan Huawei och PTS ska avgöras. Rätten har avsatt tre dagar för den muntliga förhandlingen.

När PTS på inrådan av Säkerhetspolisen och Försvarsmakten satte som villkor att de operatörer som ville delta i auktionen av 2,3 GHz- och 3,5 GHz-banden inte fick köpa utrustning av Huawei, överklagade det kinesiska bolaget beslutet till Förvaltningsrätten.

Efter diverse juridiska turer genomfördes dock auktionen utan att målet avgjorts.

Nu är det alltså dags. Tre dagar är avsatta till förhandlingen där parterna kallat två respektive tre expertvittnen vardera.

PTS har kallat Kennet Alexandersson, senior analytiker vid Säkerhetspolisen liksom Kurt Alavaara, informationssäkerhetschef vid Säkerhetspolisen.

De tre vittnen som Huawei vill ha med är professor Kevin Curran vid universitetet i Ulster på Irland, Tele2:s tidigare teknikchef Thomas Helbo och Marja Dunderfelt som är säkerhetsdirektör vid Huawei i Finland.

Dom förväntas meddelas fyra till sex veckor efter förhandlingen, i praktiken månadsskiftet maj/juni. Parterna har möjlighet att överklaga Förvaltningsrättens dom till Kammarrätten.

Det finns ett begränsat antal platser för åhörare men chansen är liten att de kommer att få höra vad Säkerhetspolisen hade för argument eftersom delar av förhandlingen kommer att ske bakom stängda dörrar.

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)