JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei vs PTS: Nu möts de i Förvaltningsrätten

Onsdag den 21 april startar förhandlingen i Förvaltningsrätten där målet mellan Huawei och PTS ska avgöras. Rätten har avsatt tre dagar för den muntliga förhandlingen.

När PTS på inrådan av Säkerhetspolisen och Försvarsmakten satte som villkor att de operatörer som ville delta i auktionen av 2,3 GHz- och 3,5 GHz-banden inte fick köpa utrustning av Huawei, överklagade det kinesiska bolaget beslutet till Förvaltningsrätten.

Efter diverse juridiska turer genomfördes dock auktionen utan att målet avgjorts.

Nu är det alltså dags. Tre dagar är avsatta till förhandlingen där parterna kallat två respektive tre expertvittnen vardera.

PTS har kallat Kennet Alexandersson, senior analytiker vid Säkerhetspolisen liksom Kurt Alavaara, informationssäkerhetschef vid Säkerhetspolisen.

De tre vittnen som Huawei vill ha med är professor Kevin Curran vid universitetet i Ulster på Irland, Tele2:s tidigare teknikchef Thomas Helbo och Marja Dunderfelt som är säkerhetsdirektör vid Huawei i Finland.

Dom förväntas meddelas fyra till sex veckor efter förhandlingen, i praktiken månadsskiftet maj/juni. Parterna har möjlighet att överklaga Förvaltningsrättens dom till Kammarrätten.

Det finns ett begränsat antal platser för åhörare men chansen är liten att de kommer att få höra vad Säkerhetspolisen hade för argument eftersom delar av förhandlingen kommer att ske bakom stängda dörrar.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)