JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Komponentdistributören Farnell och det egna forumet element14 slår tillsammans ett slag för kvinnors situation i elektronikindustrin. Genom ett frågeformulär vill företaget bättre förstå hur kvinnor har det inom elektronikindustrin. Både kvinnor och män från världens alla hörn är välkomna att svara på frågorna.

Med initiativet ”Women in Engineering 2021” försöker Farnell ta redan på varför det finns betydligt färre kvinnor än män med teknikjobb, framförallt inom elektronikindustrin.

Flera initiativ finns idag där unga tjejer aktivt uppmuntras att studera naturvetenskap, teknik och matematik för att på sikt jämna ut fördelningen mellan män och kvinnor inom teknikindustrin.

Men hur är det med kvinnorna som redan arbetar i branschen. Frågorna är många: Känner de sig välkomna? Känner de sig lika behandlade som män? Får de tillräckligt med möjligheter att utvecklas? Vad är viktigt?

Är du kvinna eller man, ingenjör eller inte, har du erfarenheter och åsikter kring detta, vill du förändra – ja då kanske du vill delta i Farnells anonyma undersökning. Här når du den (länk).

Det går att svara på undersökningen fram till den 15:e maj, men gör det på en gång annars glöms det lätt bort.

Farnell lovar att publicera resultatet av undersökningen den 23 juni, på ”Women in Engineering Day” (länk).

MER LÄSNING: