JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inzile öppnar tyskt säljbolag

Svenska Inzile, som tillverkar ellastbilar i Västervik, drar igång ett kontor i Berlin. Härifrån ska företaget sälja sin första produkt, den eldrivna lätta lastbilen Pro4.

Inziles ellastbil finns i två modeller, Pro4 Van och Pro4 Work. Det som skiljer är att den förstnämnda är utrustad med skåp, den andra med flak. Båda är helt eldrivna och tillverkade i Småland.

Nu har det svenska företaget beslutat att etablera ett säljbolag i Tyskland. En anledning är att komma närmare den tyska marknaden, en annan att komma närmare en befintlig kund.

– Detta steg underlättar vårt samarbete med tyska bolaget Tier Mobility som har sin bas i Berlin, säger Klas Åhgren, kommersiella chefen på Inzile i ett pressmeddelande.

Inzile och Tier Mobility har gemensamt utvecklat en specialdesignad lösning för att hantera det tyska företagets elscootrar som står utplacerade runt om i ett flertal städer.

I juni förra året levererade Inzile sin första eldrivna lastbilen till Tier och i en uppföljningsorder från december förra året ska ytterligare tio ellastbilar levereras – två direkt, resterande åtta under första kvartalet i år.

Inzile har bland annat också levererat en ellastbil till Bring, som använder den i Stockholm. Posten Norge, som Bring är en del av, äger fyra procent av Inzile.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)