JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bygger ut EMC-labbet

Belysningsföretaget Tyri lägger ytterligare två miljoner kronor på sitt EMC-labb. Därmed kan Göteborgsföretaget även testa hur lamporna påverkas av externa störningar.

För ett par år sedan byggde Tyri ett EMC-laboratorium för att kunnat mäta om lamporna stör annan utrustning. Ambitionen var redan då att kunna göra även tester på påförda störningar.

– Det finns ett tydligt ramverk som man behöver uppfylla, men sedan har vi också våra egna förväntningar på vad våra lampor ska klara. Med den utrustning vi hade tidigare kunde vi mäta hur våra lampor påverkade omgivningen. Men nu kan vi även se hur lamporna reagerar på extern påfrestning, säger Håkan Dalsvik på Tyri i ett pressmeddelande.

Det kan handla om allt från att en kraftledning hänger över en åker där en traktor kör till att en skogsmaskin arbete nära en mobilmast eller att annan utrustning på fordonet skapar störningar.

Företaget utvecklar belysningslösningar för terränggående fordon och omsatte ungefär 400 miljoner kronor i fjol.

Förutom att testa elektromagnetiska störningar kan Tyri även miljötesta lamporna i det egna labbet. Det finns också utrustning för att mäta bland annat ljusbild, vibrationskänslighet och rost.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)