JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

ST Microelectronics köper Cartesiam, ett franskt uppstartsföretag specialiserat på AI-algoritmer som körs lokalt istället för i servrar. Syftet med affären är att servera inbyggd maskininlärning.

– Att använda artificiell intelligens för att skapa allt smartare lösningar är något våra kunder prioriterar oavsett storlek eller bransch, kommenterar Claude Dardanne, ansvarig för styrkretsar på ST Microelectronics, köpet i ett pressmeddelande.

För att komma vidare i den utvecklingen köper halvledargiganten mjukvaruföretag Cartesiam, grundat 2016 med säte i franska i Toulon. Cartesiam är specialiserat på utvecklingsverktyg som möjliggör maskininlärning och inferenser på Arm-baserade styrkretsar.

Köpet inkluderar personal och ip-portfölj, bland annat ingår Cartesiams NanoEdge AI Studio. Det handlar om en patenterad lösning som påstås hjälpa embeddedkonstruktörer utan kunskap inom AI att snabbt utveckla specialiserade bibliotek med maskininlärningsalgoritmer för en mängd olika tillämpningar.

Redan idag finns prylar som använder Cartesiams teknik i produktion. Det handlar om allt från hushållsapparater till industrimaskiner.

Köpet kräver att sedvanliga villkor uppfylls.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)