JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST köper Edge AI-kompetens

ST Microelectronics köper Cartesiam, ett franskt uppstartsföretag specialiserat på AI-algoritmer som körs lokalt istället för i servrar. Syftet med affären är att servera inbyggd maskininlärning.

– Att använda artificiell intelligens för att skapa allt smartare lösningar är något våra kunder prioriterar oavsett storlek eller bransch, kommenterar Claude Dardanne, ansvarig för styrkretsar på ST Microelectronics, köpet i ett pressmeddelande.

För att komma vidare i den utvecklingen köper halvledargiganten mjukvaruföretag Cartesiam, grundat 2016 med säte i franska i Toulon. Cartesiam är specialiserat på utvecklingsverktyg som möjliggör maskininlärning och inferenser på Arm-baserade styrkretsar.

Köpet inkluderar personal och ip-portfölj, bland annat ingår Cartesiams NanoEdge AI Studio. Det handlar om en patenterad lösning som påstås hjälpa embeddedkonstruktörer utan kunskap inom AI att snabbt utveckla specialiserade bibliotek med maskininlärningsalgoritmer för en mängd olika tillämpningar.

Redan idag finns prylar som använder Cartesiams teknik i produktion. Det handlar om allt från hushållsapparater till industrimaskiner.

Köpet kräver att sedvanliga villkor uppfylls.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)