JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Det är Vinnova som gör en extra satsning på grafen med start direkt. Satsningen görs inom myndighetens nya område Hållbar industri genom att 35 miljoner kronor skjuts till innovationsprogrammet SIO Grafen.

– Det här är väldigt goda nyheter för svensk grafenbransch. Vi är redo att direkt öka takten, säger Elisabeth Sagström-Bäck, programdirektör på SIO Grafen, i ett pressmeddelande

    Idag, den18 maj, öppnar SIO Grafen den nya utlysningen ”Förberedelseprojekt SIO Grafen - uppväxling av grafeninnovationer”. Den pågår en månad och erbjuder svenska företag en möjlighet att få pengar till att utveckla ett projekt till höstens SIO Grafen-utlysning.

Här kan du nå den dagsfärska utlysningen hos SIO Grafen (länk).

– Höstens utlysning inom SIO Grafen kommer att ge möjlighet till större projekt som ämnar vidareutveckla dessa lösningar mot kommersiella produkter. Vi ser en stark svensk grafen-potential som nu får en önskvärd och viktig skjuts fram mot industrialisering, säger Elisabeth Sagström-Bäck i samma pressmeddelande.

SIO Grafen arbetar för att ta grafen från labbet till industrin och för att svenska företag ska bli världsledande på att använda det multifunktionella materialet. Genom Vinnovas extra satsning på 35 miljoner under en treårsperiod tillförs extra resurser.

Grafen har många fina egenskaper. Bland annat spås grafen kunna bana väg för nya lättviktsmaterial med elektriska och termiska egenskaper som idag inte finns. Likaså anses grafen kunna användas för energiöverföring och lagring samt en mängd annat.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)