JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 8 december 2021 VECKA 49

För ett halvår sedan slutade spekulationerna. Japanska Renesas fick okej att köpa Dialog Semiconductor av de två företagens styrelser. Nu meddelas att köpet – värt runt 4,9 miljarder euro – blir helt genomfört den 30 augusti.

I februari – när Renesas lade bud på Dialog – spåddes affären vara avklarad mot slutet av 2021. Nu meddelar Renesas att slutdatum blir den 30 augusti Europatid, men 31 augusti japanska tidszon. Godkännandet gick alltså snabbare än tänkt, tycks det.

Enligt Renesas kompletterar företagen varandra väl. Det japanska företagets styrka är främst styrkretsar, även om det även har en del analogt i sin portfölj. Dialogs styrka är inom effekthantering, med fokus på fordon, IoT och industri.

I dagsläget har Renesas ingen avsikt att genomföra några väsentliga förändringar i sin organisation vid tidpunkten för förvärvet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Renesas förväntar sig att sammanslagningen kommer att leda till att omsättningen ökar med cirka 200 miljoner dollar.

Som kuriosa kan nämnas att Apple köpte en del av Dialog så sent som för tre år sedan. Det var den delen av verksamheten som konstruerade power-management-tekniken som används i Iphone.

MER LÄSNING: