JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo investerar i mätbar säkerhet

Hur säkert är förarstödet eller självkörningen? Det är frågor som israeliska Foretellix utvecklat verktyg för att besvara. Fordonskoncernen Volvos riskkapitalbilag köper nu in sig i bolaget för en icke specificerad summa.

En av de största utmaningarna med autonoma system är att avgöra när en produkt är tillräckligt säker för att kommersialiseras. Det är just denna utmaning som Foretellix hanterar med sin verifieringsplattform. Den använder intelligenta verktyg för automation och dataanalys vilka samordnar och övervakar miljontals körscenarier för att säkerställa att det självkörande fordonet beter sig korrekt under alla tänkbara körförhållanden, inklusive extremsituationer.

Foretellix grundades 2018 och har förutom kontor i Israel och USA även viss verksamhet i Sverige i och med att företaget gick med i Mobility Xlab på Lindholmen i Göteborg år 2017.

– Volvo Autonomous Solutions och Foretellix ingick ett partnersamarbete i mars i år. Vi har en tydlig förståelse av den pågående utvecklingen och fördelarna med att arbeta med Foretellix-teamet och deras verifieringsplattform. Baserat på vår erfarenhet bestämde sig Volvo för att också investera i Foretellix, säger Nils Jaeger som är vd för Volvo Autonomous Solutions i ett pressmeddelande.

Verifieringslösningen ska fungera både på allmänna vägar och i avgränsade områden.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus