JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Seminarieserie: Nordens roll i Europas batterivärdekedja

Samarbeten mellan Sverige, Finland och Norge har börjat definera Europas batterivärdekedja. Det tycker EU-organisationen EIT Innoenergy och ordnar en seminarieserie under rubriken ”Nordic Battery Thursdays”.

Det nordiska regionen har fått en huvudroll i Europas projekt att säkerställa en oberoende och hållbar värdekedja för batterier.

Det säger organisationen EIT Innoenergy och dess avdelning EBA250 i inbjudan till seminarieserien. Och de borde veta eftersom de just nu är fullt upptagna med att föda och nära just den värdekedjan på EU:s uppdrag.

Energi- och transportsektorn i Europa byggs just nu om i grunden för att möta nollutsläppsmålen. Den nordiska värdekedjan har börjat definieras i  tekniklösningar och tjänster.

Hur samarbetena kring smart energi utformas inom Norden kommer att göra ett avtryck på hela Europa, säger inbjudan.

Grundfrågan för seminarieserien är vad som behöver göras för att optimera resurser och expertis från alla aktörer i den nordiska regionen? Vilka utmaningar och möjligheter finns?

Sammanlagt fyra morgonseminarier kommer att äga rum var fjortonde dag med start den 14 oktober. 

Seminarieserien är framtagen i samarbete med Business Sweden, Business Finland och Innovation Norway.

Deltagandet är gratis och öppen för alla efter registrering. Här (länk) kan du läsa mer, och registrera dig för deltagande.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)