JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rise startar sydkoreanskt halvledarsamarbete

Forskningsinstitutet Rise ska börja samarbeta med sin sydkoreanska motsvarighet, Katech. Fokus ligger på nya halvledarmaterial för fordonsindustrin.

I ett första samarbetsprojekt ska Katech och Rise utveckla elektriska värmare till elbilar baserade på ny och effektivare halvledarteknik.

– Det handlar om kupévärmesystem (HVAC-system, PTC heaters,…)  och vi kommer att arbeta med SiC-baserade system, skriver Klas Brinkfeldt i ett email till Elektroniktidningen.

Samarbetet kommer att vara nära kopplat till Rise satsning på Framtidens Kraftelektronik, ett ICT Sweden-finansierat projekt för att öka effektivitet, effektdensitet och intelligens i kraftelektroniksystem.

– Med det här avtalet underlättar vi kontakter mellan och affärsmöjligheter för svenska och sydkoreanske företag, samtidigt som vi tillsammans kan driva ett hållbart innovationsarbete inom mobilitet, säger Rise vd Pia Sandvik i ett pressmeddelande.

Avtalet öppnar även för samarbete inom artificiell intelligens, big data, bränsleceller och autonom körning.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)