JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dörren till brittiska bostäder öppnas för svensk NO2-sensor

Göteborgsföretaget Insplorion – som utvecklar nanosensorer – har skrivit återförsäljaravtal med brittiska AAC Eurovent som är en specialist på luftfiltreringssystem. Insplorions sensorer adderas AAC:s produktsortiment, där de främst blir en integrerad del i vissa tillämpningar för rening av kvävedioxid.

Det är en förstudie som banat väg för det färska icke exklusiva avtalet. Det två företagen har undersökt hur den svenska kvävedioxidsensorn (NO2) kan passa med det brittiska företagets filtreringssystem.

AAC Eurovent har arbetat med ventilationssystem i över 30 år och har över 10 000 system installerade i brittiska lägenheter.

Numera är AAC framförallt specialiserat på system som filtrerar flyktiga organiska ämnen (VOC) i luften, samt luftstyrnning. Företaget har starkt fokus på att avlägsna NO2 med hjälp av det egna systemet, kallat Nitrosorb, som skräddarsys för bostäder, industri- och andra kommersiella fastigheter.

Under sommaren 2021 har en förstudie utförts hos en av AAC:s kunder som har haft ett specifikt problem med övervakning av just NO2. Resultatet är så positivt att AAC nu valt att lägga till Insplorions NO2-sensor till sitt produktsortiment.

Vi har tidigare arbetat med elektrokemiskt baserade sensorer för våra system och är glada över att nu byta till Insplorions NO2-sensor eftersom vi har sett utmärkta resultat i en nyligen genomförd kundstudie, säger Robin Elshou, vd på AAC Eurovent i ett pressmeddelande.

Avtalet innebär att det brittiska företaget får sälja den svenska sensor integrerad i sina egna system under eget varumärke.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus