JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

För ett drygt år sedan lanserade Sivers Semiconductors en 60 GHz-modul med elektronisk lobformning i två dimensioner. Några dagar in på 2022 fick det svenska företaget en beställning av litauiska 8devices värd närmare 20 miljoner kronor.

– Det är väldigt trevligt att börja 2022 med den största 5G volymorder vi fått i bolagets historia, säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Pandemin har haft en negativ effekt på våra affärer under de senaste två åren, så det är extra roligt att vi nu kan börja leverera volymer av våra 5G produkter till 8devices och deras kund.

Det handlar om Sivers rf-modul BFM06009 som täcker 57 GHz till 71 GHz, alltså hela den licensfria bandbredden på 14 GHz. Modulen kan styra radiovågorna horisontellt och vertikalt, vilket gjort att den benämnts som en 2D-modul.

Värdet på ordern från 8devices – som säljer produkter för trådlös bredbandsaccess globalt – uppgår till 2,1 miljoner dollar. Modulerna ska levereras i år, med början under det första kvartalet. De är avsedda för en av 8devices kunder.

Enligt tidigare uppgift har 8devices integrerat Sivers modul med en modul från Renesas till en fullt fungerande produkt för fast trådlös bredbandsaccess (FWA) – en produkt som ska börja volymtillverkas i år.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus